2022-01-14

Tips inför fattiga veckan

Vi är snart framme vid ”fattiga veckan”. Alltså veckan innan löning i januari. En vecka där allt man konsumerat under julen och ledigheten börjar göra sig påmint och knacka på dörren. En tid då ekonomin i många fall kan vara knapp. Här tipsar vi om du hur tar dig igenom denna ekonomiskt svala vecka.

1. Använd kökets resurser

Genom att använda det som finns hemma till hands så kommer man en lång väg. Faktum är att de allra flesta av oss förmodligen sitter på tillräckligt med råvaror för att kunna tillaga en god middag, utan att vi vet om det. Försök att ta fram din kreativitet och laga någonting utifrån det som existerar, snarare än att köpa nytt.

2. Gör något som är kostnadsfritt

Bara för att det är en vecka som präglas av mindre gynnsamma ekonomiska förutsättningar så behöver du inte ha tråkigt för den sakens skull. Faktum är att det finns massvis med aktiviteter som du kan göra som är helt kostnadsfria.

3. Bjud in dina vänner

Istället för att gå ut och träffa dina vänner och bekanta så kan du med fördel bjuda hem dem till dig. Det kanske har blivit dags att använda det där brädspelet som inte spelats på ett tag?

4. Försök att undvika frestelser

Om du har tråkigt så kan det lätt bli att du finner dig själv surfandes på diverse onlinebutiker. Vårt tips är att försöka undvika detta, då det enbart skapar massa onödigt vill-ha-begär. Något som du förmodligen inte behöver i den här stunden.