Varning för bedrägeriförsök – Just nu förekommer det att personer blir kontaktade av någon som felaktigt utger sig för att vara från Alektum Group, till exempel via telefon, mejl eller sms. Vi vill därför uppmärksamma dig på att vi aldrig ber de vi kontaktar att uppge vare sig Bank ID-lösenord eller kontonummer. Har du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök bör detta polisanmälas.

2020-06-04

Starta om din ekonomi – 5 enkla tips

Nu står sommaren för dörren på allvar. Värmen, fågelkvittrandet och grönskan har en tendens att få en på bättre humör. Kanske är det även dags att skapa den där sommarkänslan i din plånbok? I denna artikel kommer vi med 5 tips kring hur du kan städa och fräscha upp din ekonomi.

1. Vit ekonomisk månad

Att ta en vit ekonomisk månad innebär att du enbart spenderar pengar på det som du absolut måste, exempelvis fasta kostnader så som mat och boende. Genom att göra detta så kommer du märka hur mycket pengar du kan spara.

2. Abonnemang och tjänster

I dagens streaming- och abonnemangssamhälle så är det lätt att pengarna rinner iväg. Ta gärna en titt på de tjänster du har och försök säg upp de som du inte använder på daglig basis.

3. Tråkiga vardagsutgifter

Dem där vardagsutgifterna såsom utelunchen, kaffet, snuset och cigaretterna kan kännas som ”mindre” utgifter. Men när du väl slår ihop dem vid årets slut så märker man oftast att det blir en hel del. Med andra ord, försök prioritera dina pengar på ett annat sätt. Svårt men välbehövligt!

4. Månadssparande

Det kanske har blivit dags att börja spara till nästa semester redan nu? Genom att göra detta så försäkrar du dig om att du kan göra det du vill och ha råd med det. Bestäm en summa som du för över till ett sparkonto varje månad. När väl semestern närmar sig kommer du märka att du sparat ihop en bra slant utan att du knappt tänkt på det.

5. Försäkringar och avtal

I dagsläget finns det en hel uppsjö med företag som hjälper konsumenter att hitta de bästa försäkringarna och olika typer av avtal, ur både ett pris- och kvalitetsperspektiv. Kanske har det blivit dags att ta en titt på dina nuvarande försäkringar, lån och avtal för att se om du kan förhandla om dessa och på så sätt spara några hundralappar.