2022-02-14

Sportlovet stundar – 5 tips

Snart är det dags för sportlov. Därför vill vi ta tillfället i akt att förslå ett par aktiviteter som du med fördel kan göra tillsammans med ditt barn, utan att för den delen spendera allt för mycket pengar.

1. Bio på hemmaplan

Vintern är förmodligen den bästa säsongen för att se på film. Därför föreslår vi att du skapar dig din egna biosalong där hemma och sätter på barnets favoritfilm.

2. Göra bullar

Att som barn få använda händerna och skapa grejer är supernyttigt för deras utveckling. Ett bra exempel på en sådan aktivitet är att baka något smarrigt. Låt barnet på egen hand avgöra vad det är ni ska baka för något. När ni är klara väntar ett minst sagt gott pris för ett väl utfört arbete.

3. Ge er ut i naturen – Skogsbingo

Börja med att skapa en bingobricka med bilder på vanligt förekommande föremål i skogen, exempelvis svamp, kottar och myrstackar. Därefter går du och ditt barn ut på en promenad och försöker hitta sakerna som anges på brickan. Du sätter ett kryss som markerar att du sett föremålet. Den som först får bingo vinner!

4. På hal is

Att åka skridskor är en superbra aktivitet att göra tillsammans med sitt barn. Antingen så uppsöker ni något vatten i närheten av där ni bor, alternativt så åker ni till första bästa ishall. Där finns även möjlighet att hyra skridskor för en billigare peng.

5. Bygg en koja

Gå ut i naturen och använd fallna grenar försök att bygga en koja tillsammans. Ett bonustips är att ta med sig lite matsäck så att energin inte tryter.