Varning för bedrägeriförsök – Just nu förekommer det att personer blir kontaktade av någon som felaktigt utger sig för att vara från Alektum Group eller Kronofogden, till exempel via telefon, mejl eller sms. Vi vill därför uppmärksamma dig på att vi aldrig ber de vi kontaktar att uppge vare sig Bank ID-lösenord eller kontonummer. Har du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök bör detta polisanmälas.

2021-05-11

Shoppa Lagom-podden – Vincent, 20 år

Denna vecka fortsätter vi på samma tema som det förra avsnittet, nämligen att ta tempen på hur dagens unga vuxna tänker kring privatekonomi. Detta gör vi med hjälp av 20-åriga Vincent som nyligen flyttat hemifrån.

I det föregående avsnittet av Shoppa Lagom-podden fick vi stifta bekantskap med Tilda, 20 år. Denna vecka ger vi oss ut på en liknande resa när vi får äran att samtala med jämnåriga Vincent som nyligen flyttat hemifrån. Precis som många gånger förr och som namnet på podden antyder, så kommer avsnittet till stor del att handla om pengar, konsumtion och konsten att hålla sig lagom.

Tillsammans med Vincent pratar vi om hur det är att flytta hemifrån & vilka nya ekonomiska förutsättningar som medföljer, hur det är att leva på studiebidrag, ekonomisk uppfostran och allt där emellan.

”Jag köper ogärna saker som jag inte länge planerat att köpa, för då blir det lätt att jag kanske inte använder det så mycket, och så får jag ångest när det bara ligger där och inte kommer till användning”

Lyssna genom att klicka på play nedan, eller genom att ge dig in på en podd-app som du föredrar. Ha en fortsatt trevlig dag och god lyssning!