2021-04-27

Shoppa Lagom-podden – Tilda, 20 år

Den här veckan ska vi ta tempen på hur ”dagens ungdom” resonerar kring ekonomi – detta med hjälp av 20-åriga Tilda. Vad har de för konsumtionsvanor? Hur påverkas de av influencers? Pratas det om pengar med kompisarna? Sparas det något? Lyssna på podden för att få svaren på detta och allt där emellan.

I vissa fall har vi pratat om ungdomarnas syn på pengar i Shoppa Lagom-podden – ett samtal som allt som oftast varit förknippat med en viss oro och en gnutta fördomar. Med anledning av detta beslutade vi oss för att få reda på den faktiska sanningen – Vad har egentligen ungdomar för syn på pengar och privatekonomi? För att få svar på den här frågan har vi tagit hjälp av 20-åriga Tilda som jobbar på en förskola.

Under samtalets gång så kommer vi beröra ämnen så som ekonomisk uppfostran, sparande, konsten att prioritera sina pengar, framtidsplaner, pengaprat i skolan, konsumtionsvanor och hur influencers har påverkat dess konsumtion.

”Innan varje månad börjar så bestämmer jag mig för ett belopp som jag ska spara. Så fort jag har fått lönen så lägger jag undan de pengarna direkt. Detta för att försäkra mig själv om att det är pengar som jag inte ska röra eller ha tillgängligt.”

Klicka på play-knappen nedan för lyssna, alternativt besök första bästa podd-app. Tack för att du lyssnar!