2021-03-16

Shoppa Lagom-podden – Shoka Åhrman

Den här veckan har vi låtit Shoka Åhrman få förgylla vår Shoppa Lagom-studio ännu en gång. Kunnig och mångfacetterad som hon är så har vi valt att skifta fokus från beteendeekonomi och nudging till sambo- och barnekonomi.

Shoka Åhrman är sparekonomen, ekonomigurun och ekonomibeteende-vetaren som gjort hjälpt tusentals människor runt om i landet att bli mer ekonomiskt medvetna. I hennes CV går det även att utläsa att hon författat och släppt två böcker: ”Medveten ekonomi: en vardag med guldkant” samt ”Så blir du rik i den digitala ekonomin”.

Denna veckans avsnitt kommer att handla om när livet går från två- till tresamhet. I samma veva vidrör vi även samboekonomins ibland svårnavigerade värld. Barnsparande, sambofällor, föräldrapenning, vad man bör tänka på inför sitt första bostadsköp tillsammans och hur man pratar pengar med barn är bara ett axplock av det som behandlas under samtalets gång.

”Jag skulle säga att det är en bra idé att spara några hundralappar till dina barn varje månad – om du har möjlighet. Men först och främst, se till så att familjen, framförallt under de tuffa första åren har en ekonomisk buffert att falla tillbaka på om det skulle hända något – det är det viktigaste. ”

Förhoppningsvis kommer ni finna samtalet lika intressant som vi. Klicka på play-knappen nedan eller gå till närmsta podd-app i telefonen för att lyssna. Ha en fin dag!