Varning för bedrägeriförsök – Just nu förekommer det att personer blir kontaktade av någon som felaktigt utger sig för att vara från Alektum Group, till exempel via telefon, mejl eller sms. Vi vill därför uppmärksamma dig på att vi aldrig ber de vi kontaktar att uppge vare sig Bank ID-lösenord eller kontonummer. Har du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök bör detta polisanmälas.

2021-07-06

Shoppa Lagom-podden – Philip Haglund (Gimi)

I den här veckans avsnitt av Shoppa Lagom-podden har vi fått äran att stifta bekantskap med Philip Haglund, tillika grundaren av appen Gimi för att diskutera barn och pengar.

Med hjälp av appen Gimi vill Philip Haglund göra det enklare för dagens föräldrar att hantera utbetalning av veckopeng – i synnerhet under en tid då kontanterna sakta men säkert försvinner. Men bolaget har ett större syfte än så, de vill förändra världen och göra ekonomiskt lärande både lustfyllt, enkelt och lättillgängligt. Allt för att ge barn chansen att lära sig om pengar, dess värde och vad det innebär att ha egna pengar.

Under samtalets gång diskuterar vi bland annat: hur de lägger grunden för framtidens vuxna, hur de samarbetar med skolor kring att öka den ekonomiska läskunnigheten hos barn, vart föräldrar oftast går fel & vikten av att börja prata om pengar med sina barn i en tidig ålder.

”Det man ska veta som förälder är att barnens vanor och hur de sätter sina rutiner kring pengar börjar redan när de är 6 år. Därför är det viktigt att påbörja pengapratet i tidig ålder, annars riskerar du att göra det svårt för ditt barn att förstå i senare delen av livet. Deras kunskaper och vanor kommer isåfall enbart grunda sig i hur föräldrarna använder sina pengar.” Säger Philip Haglund, grundare av Gimi.

Klicka gärna på play nedan för att lyssna, alternativt besök första bästa podd-app. Mycket nöje!