Varning för bedrägeriförsök – Just nu förekommer det att personer blir kontaktade av någon som felaktigt utger sig för att vara från Alektum Group eller Kronofogden, till exempel via telefon, mejl eller sms. Vi vill därför uppmärksamma dig på att vi aldrig ber de vi kontaktar att uppge vare sig Bank ID-lösenord eller kontonummer. Har du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök bör detta polisanmälas.

2021-06-24

Shoppa Lagom-podden – Pengapeppen

Igår hade vi den stora äran att presentera vårt alldeles nya initiativ – Pengapeppen. Ett initiativ som syftar till att hjälpa dagens föräldrar att på ett enklare sätt prata om pengar med deras barn. Veckans podd gästas därför av Magdalena Kowalczyk – en av initiativets experter och ambassadörer.

Pengapeppen är här

Genom initiativet Pengapeppen kommer vi, med hjälp av experter och sakkunniga, guida och hjälpa dagens föräldrar att påbörja pengapratet på hemmaplan. Allt för att vår framtida generation ska kunna fatta klokare ekonomiska beslut och därmed minska den rådande överskuldsättningen bland unga i samhället.

För att du ska få lite mer kött på benen kring vad det är vi vill åstadkomma och vad syftet med initiativet är, så har vi bjudit in Magdalena Kowalczyk till podden, som kommer agera  sakkunnig och vägledare för föräldrarna som besöker Pengapeppens hemsida. Vi pratar bland annat om vikten av att prata om pengar med barnen i tidig ålder och varför det känns så klurigt för många.

”Jag tror att många skulle bli förvånande över hur mycket små barn växer och faktiskt tar ansvar om man bara betror dem lite – det är det enda sättet de kan lära sig på och utvecklas.”

Vi ber er att klicka på play-knappen nedan, kika in på vår Youtube eller besöka närmaste podd-app för att lyssna!

Klicka här om du vill komma till Pengapeppens hemsida. Syns där!