Varning för bedrägeriförsök – Just nu förekommer det att personer blir kontaktade av någon som felaktigt utger sig för att vara från Alektum Group, till exempel via telefon, mejl eller sms. Vi vill därför uppmärksamma dig på att vi aldrig ber de vi kontaktar att uppge vare sig Bank ID-lösenord eller kontonummer. Har du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök bör detta polisanmälas.

2021-10-05

Shoppa Lagom-podden – Över till annat

I denna veckans avsnitt av Shoppa Lagom-podden tar vi en pratstund med Mathilda Wernersson, skaparen av bloggen och Instagramkontot Över till annat.

Mathilda blev ensamstående mamma i tidig ålder, en upplevelse som gett henne många värdefulla erfarenheter och lärdomar kring hur man får pengarna att räcka till i vardagen – lärdomar som hon nu delar med sig av för att inspirera folk till sundare ekonomiska vanor. Detta i synnerhet på hennes populära blogg och Instagramkonto som är proppfyllda med matnyttiga tips och verktyg.

Under samtalets gång så pratar vi bland annat om: Konsten att leva på CSN som ensamstående mamma, kontotricket, svårigheten att göra en budget, hur du kan lära känna dig själv genom ditt kontoutdrag, hur man pratar om pengar i relationer, vikten av prata pengar med barn och varför hon anser att man ska handla på torsdagar.

”Jag kände att jag satt på mycket kunskap 20 år bakåt, i synnerhet kring hur man kan vända och vrida på kronor, vardagstips, hur man kan tänka och göra för att få det där lilla extra över till annat.” Säger Mathilda i podden.

Klicka på play för att lyssna, alternativt besök en app där poddar finns. Vi önskar dig trevlig lyssning!