2021-10-05

Shoppa Lagom-podden – Över till annat

I denna veckans avsnitt av Shoppa Lagom-podden tar vi en pratstund med Mathilda Wernersson, skaparen av bloggen och Instagramkontot Över till annat.

Mathilda blev ensamstående mamma i tidig ålder, en upplevelse som gett henne många värdefulla erfarenheter och lärdomar kring hur man får pengarna att räcka till i vardagen – lärdomar som hon nu delar med sig av för att inspirera folk till sundare ekonomiska vanor. Detta i synnerhet på hennes populära blogg och Instagramkonto som är proppfyllda med matnyttiga tips och verktyg.

Under samtalets gång så pratar vi bland annat om: Konsten att leva på CSN som ensamstående mamma, kontotricket, svårigheten att göra en budget, hur du kan lära känna dig själv genom ditt kontoutdrag, hur man pratar om pengar i relationer, vikten av prata pengar med barn och varför hon anser att man ska handla på torsdagar.

”Jag kände att jag satt på mycket kunskap 20 år bakåt, i synnerhet kring hur man kan vända och vrida på kronor, vardagstips, hur man kan tänka och göra för att få det där lilla extra över till annat.” Säger Mathilda i podden.

Klicka på play för att lyssna, alternativt besök en app där poddar finns. Vi önskar dig trevlig lyssning!