2020-12-16

Shoppa Lagom-podden med Thomas Sjögren

I veckans avsnitt av Shoppa Lagom-podden gästas vi av ingen mindre än stjärnkocken, tillika Året Kock-vinnaren Thomas Sjögren för att prata mat, matsvinn och matlådor.

Matlådor och matsvinn

Vid endast 23 års ålder korades Thomas Sjögren 2015 till Årets Kock. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess och idag anses Thomas som en av Sveriges allra vassaste kockar. Som kock och krögare har Thomas fått lära sig vikten av att minska på matsvinnet – något som i längden påverkar lönsamheten på hans restauranger och som inte är särskilt skonsamt för miljön.

Utöver en förstaplats i Årets Kock så har Thomas även medverkat i succéprogrammet Kockarnas Kamp – även där kom han ut som segrare. Vid sidan om detta driver han flertalet framgångsrika restauranger och caféer på västkusten.

I podden låter vi Thomas komma med matnyttiga tips kring hur man bör göra för att minska sitt matsvinn i vardagen, vikten av att experimentera med rester samt vilka rätter som lämpar sig bäst för matlådan. Allt för att ge plånboken och miljön en knuff i rätt riktning.

“Det är superviktigt att kunna använda alla råvaror vi har – svinnet innebär jätte mycket pengar i längden. Det handlar om att planera sina inköp för att minimera risken att man behöver slänga saker”

Klicka på play-knappen nedan för att lyssna eller gå till närmsta podd-app i telefonen. Med det sagt önskar vi dig en trevlig lyssning!