Varning för bedrägeriförsök – Just nu förekommer det att personer blir kontaktade av någon som felaktigt utger sig för att vara från Alektum Group, till exempel via telefon, mejl eller sms. Vi vill därför uppmärksamma dig på att vi aldrig ber de vi kontaktar att uppge vare sig Bank ID-lösenord eller kontonummer. Har du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök bör detta polisanmälas.

2020-11-17

Shoppa Lagom-podden med Resurs Bank

I veckans avsnitt av Shoppa Lagom-podden gästas vi av Anna Nauclér från Resurs Bank, som för lite mer än en månad sedan blev vår allra första partner till initiativet. Med anledning av detta beslutade vi oss för att ta en pratstund om hållbar kreditgivning, vad man bör tänka på innan man tar ett lån samt varför de valde att ställa sig bakom och stötta vårt arbete.

Vikten av hållbar kreditgivning

Resurs Bank beskriver sig själva som företaget som får det roliga att hända och det svåra att kännas enklare. Till vardags erbjuder de företag så väl som privatpersoner smarta betal- och finansieringslösningar. Precis som Alektum Group så värnar de om kunden, dess situation och att ge människor rätt ekonomiska förutsättningar. Något som också framkommer tydligt under intervjun med Anna.

Tillsammans med Anna lyfter vi ämnen som hållbar kreditgivning, vikten av att hitta ekonomisk balans och vad man som privatperson bör tänka på innan man ger sig ut på jakt efter ett lån.

”Vi jobbar mycket med hållbar kreditgivning, för oss är det viktigt att inte sätta människor i skuld som de inte kan hantera – vi säkerställer alltid att folk har råd och har balans i ekonomin, både på kort och på lång sikt.”

Klicka på play-knappen nedan, eller gå till närmsta podd-app för att lyssna. Ha en fortsatt trevlig dag och god lyssning!