Varning för bedrägeriförsök – Just nu förekommer det att personer blir kontaktade av någon som felaktigt utger sig för att vara från Alektum Group eller Kronofogden, till exempel via telefon, mejl eller sms. Vi vill därför uppmärksamma dig på att vi aldrig ber de vi kontaktar att uppge vare sig Bank ID-lösenord eller kontonummer. Har du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök bör detta polisanmälas.

2020-10-20

Shoppa Lagom-podden med mobiloperatören Tre

I veckans avsnitt av Shoppa Lagom-podden gästas vi av Solomon Seyoum från mobiloperatör-jätten Tre. Tillsammans med Solomon pratar vi bland annat om hur mobilen har påverkat våra konsumtionsvanor samt hur man bör tänka när man väljer mobilabonnemang.

Mobilabonnemang och shoppingvanor

Processen när man ska ska skaffa sig en ny mobiltelefon kan ibland kännas krånglig och ge upphov till frågor. Vilket abonnemang ska jag ha? Hur lång bindningstid? Vad kostar det? Lyckligtvis har vi pratat med mobil-entusiasten Solomon Seyoum från mobiloperatören Tre för att räta ut era frågetecken. Vid sidan om detta pratar vi även om hur mobilen har påverkat våra shoppingvanor, hur man ska gå tillväga om man inte kan betala sin faktura samt tar en titt på hur Alektum Group hjälpt Tre att halvera antalet ärenden som de skickar till Kronofogden.

”Det handlar om att välja en mobil och ett abonnemang utifrån de förutsättningar man har. Du kanske inte behöver ha den allra nyaste telefonen, utan istället kan nöja dig med en äldre variant för ett billigare pris” säger Solomon.

Klicka på play-knappen nedan, kolla in avsnittet på vår YouTube-kanal eller gå till närmsta podd-app i telefonen för att lyssna på avsnittet.