Varning för bedrägeriförsök – Just nu förekommer det att personer blir kontaktade av någon som felaktigt utger sig för att vara från Alektum Group eller Kronofogden, till exempel via telefon, mejl eller sms. Vi vill därför uppmärksamma dig på att vi aldrig ber de vi kontaktar att uppge vare sig Bank ID-lösenord eller kontonummer. Har du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök bör detta polisanmälas.

2022-02-08

Shoppa Lagom-podden med Lyxloppis

I veckans avsnitt av Shoppa Lagom-podden försöker vi skaffa oss en bättre förståelse kring second-hand och vilka fördelar som egentligen tillkommer när vi konsumerar mer medvetet. Till vår hjälp har vi Emelie Norberg, en av grundarna till Facebook-grupperna Lyxloppis.

Så här väljer Lyxloppis att presentera sig själva och dess verksamhet: ” Välkommen att inspireras eller köpa och sälja kläder, väskor och heminredning i Sveriges största kurerade Community för lyxigare second-hand brands på Facebook”. Precis som namnet antyder så driver de alltså en lyxigare variant av second hand i from av 4 olika typer av Facebook-grupper – Allt för att möjliggöra den cirkulära ekonomin.

Under samtalets gång så diskuterar vi ämnen så som vanligt förekommande fördomar mot second-hand som fenomen, den rådande klädindustrin, vad fördelarna är med att inte handla nytt hela tiden, hur vi människor kan bli bättre på att konsumera hållbart, klädvård och hållbart mode, fast fashion-branschen, influencers påverkan på de yngre, och dagens trender.

”Jag är allergisk mot nyproduktion av kläder, det är varken bra för plånboken eller miljön. Därför är jag så glad att de unga som växer upp nu har en helt annan syn på det här än vad vi hade. jag är stolt och glad över att leva i den värld som vi lever i just nu där vi faktiskt jobbar otroligt mycket med det här och vi ser hur det här bara blir viktigare och viktigare.” Säger Emelie i podden.

För att lyssna ber vi dig att klicka på play nedan, eller besöka prefererad podd-app. God lyssning!