Varning för bedrägeriförsök – Just nu förekommer det att personer blir kontaktade av någon som felaktigt utger sig för att vara från Alektum Group eller Kronofogden, till exempel via telefon, mejl eller sms. Vi vill därför uppmärksamma dig på att vi aldrig ber de vi kontaktar att uppge vare sig Bank ID-lösenord eller kontonummer. Har du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök bör detta polisanmälas.

2021-01-18

Shoppa Lagom-podden med Lin Kowalska

Den här veckan har vi den stora äran att välkomna Lin Kowalska till Shoppa Lagom-podden. För drygt ett år sedan lanserade hon den omåttligt populära klädbytar-appen Popswap.

Hållbar shopping i ett konsumtionssamhälle

Att handla kläder kan i vissa fall kännas tidskrävande och dyrt. Lyckligtvis finns det en annan lösning som stavas Popswap. En app som grundaren Lin Kowalska skapade i syfte att minska den påverkan vår klädkonsumtion har mot såväl plånbok som miljö. Allt genom att istället byta kläder med varandra.

Under avsnittets gång kommer vi beröra ämnen så som hållbar shopping, den nuvarande köpthetsen som skapats på grund av sociala medier, influencers påverkan när det gäller vår klädkonsumtion och hur Popswap hoppas förändra hur vi tänker kring kläder.

”Allt handlar om att vara medveten om vad du äger, den mest hållbara garderoben är ju torts allt den som du använder. Det är någonstans det vi försöker uppmuntra till genom det här verktyget”

För att lyssna på avsnittet föreslår vi att du klickar på play-knappen nedan eller gå till närmsta podd-app i telefonen. Med det sagt önskar vi dig god lyssning!