2021-02-16

Shoppa Lagom-podden med Kronofogden

Den här veckan har vi den stora äran att få välkomna Amanda Vargensten Westerström från Kronofogden till Shoppa Lagom-podden.

Kronofogdens uppdrag är egentligen rätt enkelt, så här beskriver dem själva det:
”Vi har ett tydligt uppdrag. Vi hjälper den som inte fått betalt och vi ger stöd och råd till den som ska betala. Vi ser också till att betalningar sker på ett rättssäkert sätt.”

Det många däremot inte har koll på är hur de arbetar och vad det faktiskt innebär att ha en ”prick” eller betalningsanmärkning. Lyckligtvis fanns Amanda Vargensten Westerström, kommunikatör hos Kronofogden, till vårt förfogande för att räta ut eventuella frågetecken.

Under samtalets gång så behandlar vi hur allt fler unga hamnar i skuld, skuldsanering och vad det innebär, människors inställning till Kronofogden, vad det innebär att bli utmätt och hur man bör agera för att undvika att få den där ”pricken”.

”För att undvika att hamna hos Kronofogden så föreslår jag att man gör en hushållsbudget och håller sig till det, konsumerar med hjärnan snarare än hjärtat och att inte spendera pengar som man inte har.”
säger Amanda.

Klicka på play-knappen nedan eller besök första bästa podd-app för att lyssna på avsnittet. God lyssning!