Varning för bedrägeriförsök – Just nu förekommer det att personer blir kontaktade av någon som felaktigt utger sig för att vara från Alektum Group eller Kronofogden, till exempel via telefon, mejl eller sms. Vi vill därför uppmärksamma dig på att vi aldrig ber de vi kontaktar att uppge vare sig Bank ID-lösenord eller kontonummer. Har du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök bör detta polisanmälas.

2020-10-06

Shoppa Lagom-podden med Jonatan Unge

Idag släppte vi ett nytt avsnitt av Shoppa Lagom-podden. Denna gången gästas vi av den omtyckta och uppmärksammade komikern Jonatan Unge som haft en minst sagt turbulent resa när det kommer till hans privatekonomi – i skrivande stund har komikern skrapat ihop ett dussin betalningsanmärkningar.

Komikern med betalningsanmärkningarna

Jonatan Unge har de senaste åren etablerat sig själv som en av Sveriges roligaste människor. Han har turnerat land och rike runt med sin stand-up, samtidigt som hans podcast är en av de allra mest lyssnade i landet. Trots stora framgångar både på och utanför scen så har hans privatekonomi inte reflekterat detta. Under många år har såväl inkasso- som kronofogdenbreven duggat tätt hemma hos komikern. Mycket på grund av slarv och ett allmänt ointresse för ekonomi.

Att hamna hos inkasso eller Kronofogden kan hända vem som helst, detta är Jonatan Unge ett levande bevis för. I avsnittet går vi till djupet med hur det kunde bli så här, hur hans syn på pengar är och hur betalningsanmärkningarna har påverkat hans privatliv.

”Till slut blev inkasso- och kronofogdebreven som en del av vardagen och mitt liv. Ibland kunde det komma hem delgivningsmän till mig eftersom jag aldrig öppnade kuverten när jag väl fick dem. Alla dessa samtal med Kronofogden har gett mig ett fint förhållande till dem!”

Klicka på play-knappen nedan,  kolla in avsnittet på vår YouTube kanal eller gå till närmsta podd-app i telefonen för att lyssna på avsnittet.