2022-06-03

Shoppa Lagom-podden med Dogge

Dogge Doggelito har för många ett välkänt ansikte. Han har en lång artistkarriär bakom sig, och kan vid 47 års ålder se tillbaka på 18 album, ett antal Grammisar och flera andra utmärkelser. Idag är han en mångsysslare. Musik, konst och skrivande tar upp en stor del av tillvaron.

Att livet inte alltid varit en dans på rosor stämmer väl in på Dogge. Vi pratar om hans fattiga uppväxt i Botkyrka och hur det har präglat livet. I tonåren hamnade han snett i tillvaron och omgav sig med fel vänner, vilket ledde till en vardag som kantades av fester, droger och andra destruktiva beteenden.

Dogge kallar sig själv för en slösare. I samma stund som pengarna kommer in försvinner de. Hans medverkan i Drömfällan blev en vändpunkt där han förstod problematiken i sitt beteende, vilket har lett till att Dogge idag har en bra ekonomi. Han betalar av gamla skulder och har ett annat konsekvenstänk när det gäller konsumtion.

” Jag ringer min revisor idag för att kolla om det är OK när jag vill göra ett större köp. Det hade jag inte gjort förut”

Om Dogge hade fått ge sig själv några råd när han var ung hade det blivit:

  1. Håll dig undan droger. Det är bara en flykt.
  2. Undvik negativa personer. Omge dig med människor som ger dig energi.
  3. Fokusera på det du är bra på. I mitt fall kultur, så som musik och konst.

Klicka på play-knappen nedan för att lyssna, eller gå till närmsta podd-app och sök på Shoppa Lagom.