Varning för bedrägeriförsök – Just nu förekommer det att personer blir kontaktade av någon som felaktigt utger sig för att vara från Alektum Group eller Kronofogden, till exempel via telefon, mejl eller sms. Vi vill därför uppmärksamma dig på att vi aldrig ber de vi kontaktar att uppge vare sig Bank ID-lösenord eller kontonummer. Har du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök bör detta polisanmälas.

2022-03-22

Shoppa Lagom-podden med David Knutsson (Parently)

I veckans avsnitt av Shoppa Lagom-podden tar vi en närmre titt på den cirkulära ekonomin och dess förtrollade värld, i synnerhet när det kommer till barnutrustning. Detta med hjälp av David Knutsson, skaparen av prenumerationstjänsten Parently.

Parently gör det möjligt för föräldrar att hyra barnutrustning istället för att köpa nytt. Idén till tjänsten föddes 2018, under en tid då Davids fru var gravid. Efter att ha scannat marknaden efter liknande tjänster så stod det klart för honom att det här fanns en möjlighet. Två år senare, i början av 2020, sjösattes företaget och sedan dess har tusentals personer fått användning av Parently’s tjänster – allt för att uppmuntra dagens föräldrar till att leva ett mer cirkulärt liv och slippa spendera massvis med pengar i onödan.

Under samtalets gång pratar vi om varför han valde att starta bolaget, hur de vill förenkla för föräldrar, uppmuntra till cirkulär ekonomi, fördelarna med att hyra istället för att köpa nytt, nuvarande trender, vikten av att prata pengar med barn och vanligaste misstagen förstagångsföräldrar gör.

”Det vanligaste misstaget som förstagångsföräldrar gör är att köpa allting till första barnet på en gång, för det är väldigt mycket emotionella beslut snarare än rationella beslut på en gång.” Säger David i podden.

Klicka på play för att lyssna, eller besök en podd-app. Vi önskar dig god lyssning!