Varning för bedrägeriförsök – Just nu förekommer det att personer blir kontaktade av någon som felaktigt utger sig för att vara från Alektum Group eller Kronofogden, till exempel via telefon, mejl eller sms. Vi vill därför uppmärksamma dig på att vi aldrig ber de vi kontaktar att uppge vare sig Bank ID-lösenord eller kontonummer. Har du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök bör detta polisanmälas.

2021-05-25

Shoppa Lagom-podden – Karin Lundin, Budgetfröken

I veckans avsnitt av Shoppa Lagom-podden har vi bjudit in Karin Lundin, även känd som Budgetfröken, för att diskutera kring hur man uppnår en balans i sin privatekonomi med hjälp av en budget.

Till vardags arbetar Karin Lundin som lärare, men på fritiden har hon valt att grotta ned sig i  frågor privatekonomi och i synnerhet hur man skapar sig en balanserad sådan med hjälp av en budget. Ett intresse som sett henne starta såväl en blogg som ett Instagram-konto med namnet Budgetfröken. På dessa sidor gör hon sitt bästa för att uppmuntra, tipsa och hjälpa sina följare till goda ekonomiska vanor. Med andra ord är hon mer eller mindre klippt och skuren för att vara med i vår podd.

Under avsnittets gång behandlar vi bland annat vikten av att ha en budget, hur man får koll på pengarna, hur uppväxten har påverkat hennes syn på pengar, hur man får pengarna att räcka längre och hur man skapar balans i sin ekonomi.

”Det handlar om att hitta sitt varför, varför vill du få kontroll över din ekonomi? Fundera på vad det är för typ av förändring du vill få till i din ekonomi. Därefter är det viktigt att få en överblick och skapa sig en förståelse för hur min ekonomiska situation ser ut just nu.”

Klicka på play-knappen nedan eller besök en podd-app för att lyssna på avsnittet. Vi önskar dig god lyssning. Sugen på att göra din egna budget? Kika gärna in vårt budget-verktyg på shoppalagom.se!