Varning för bedrägeriförsök – Just nu förekommer det att personer blir kontaktade av någon som felaktigt utger sig för att vara från Alektum Group, till exempel via telefon, mejl eller sms. Vi vill därför uppmärksamma dig på att vi aldrig ber de vi kontaktar att uppge vare sig Bank ID-lösenord eller kontonummer. Har du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök bör detta polisanmälas.

2020-09-22

Shoppa Lagom-podden gästas av Farbror Fri

Idag släppte vi ett nytt avsnitt av Shoppa Lagom-podden. I veckans avsnitt gästas vi av Oskar Lindberg, eller ”Farbror Fri” som han också är känd som. Oskar lyckades med bedriften att bli ekonomiskt oberoende innan han fyllde 40 år – allt genom att spara pengar.

Målet: Ekonomiskt oberoende innan 40

Under 2011 beslutade sig Oskar och hans fru för att de vill ha ett enklare och friare liv. Ett liv som ekonomiskt oberoende innan de fyllt 40 år. För att realisera detta förändrade de sina rutiner, sin konsumtion och inte minst deras sparande. Genom hårt arbete skulle det visa sig att målbilden blev verklighet sex år senare. Idag lever de ett liv under ekonomisk frihet.

Under resans gång har ”Farbror Fri” tillsammans med sin fru hunnit skriva boken ”Ut ur ekorrhjulet – så blir du också ekonomiskt fri” samt startat bloggen ”Enkelboning” där de delar med sig av lärdomar och tips.

”Farbror Fri” gästar podden

Under avsnittet diskuterar vi drivkrafterna, uppoffringarna och hur man egentligen bör går tillväga för att kunna bli ekonomiskt oberoende i en så tidig ålder. Oskar bjuder på en alternativ och hälsosam inställning till pengar och sparande, en röst som värnar om vikten av att ha en hållbar ekonomi.

”En väldigt viktig sak är att få klart för sig vad den här stora drömmen är, hur vill jag att mitt framtida liv ska se ut? Det kan egentligen vara vad som helst. Därefter skulle jag ta en titt på mina utgifter och vanor. Vilka utgifter skulle jag kunna ta bort från min vardag för att kunna nå mitt mål? Det handlar om att göra prioriteringar”.

Avsnittet finns att hitta där poddar finns. Alternativt kan du klicka på play-knappen nedan för att lyssna. Vi önskar dig god lyssning!