Varning för bedrägeriförsök – Just nu förekommer det att personer blir kontaktade av någon som felaktigt utger sig för att vara från Alektum Group, till exempel via telefon, mejl eller sms. Vi vill därför uppmärksamma dig på att vi aldrig ber de vi kontaktar att uppge vare sig Bank ID-lösenord eller kontonummer. Har du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök bör detta polisanmälas.

2021-10-19

Shoppa Lagom-podden – Ett Enklare Liv (Linda Jonsson)

Den här veckan har vi fått äran att stifta bekantskap med Linda Jonsson, skaparen av Instagram-kontot Ett enklare liv. Under samtalets gång diskuterar vi kring down-shifting, konsten att leva lokalt, ekonomisk trygghet och hur det nuvarande konsumtionssamhället har påverkat oss och våra plånböcker.

Under 2017 gick Linda in i en utmattningsperiod, något som skapade ett behov av att bli av med allting i vardagen som skapade onödig stress. Hon ville helt enkelt börja ”down-shifta” sitt liv. Som en form av terapi så startade hon Instagram-kontot ”Ett Enklare Liv” där hon delade med sig av sina lärdomar och handlingar, allt för att inspirera och hjälpa andra människor. I skrivande stund har kontot växt till lite drygt 12 000 följare.

Under samtalets gång diskuterar vi bland annat begreppet ”down-shifting”, konsten att leva lokalt, hållbar konsumtion, hur man tar vara på sin tid, den rådande konsumtionshetsen, ekonomisk trygghet och hur man bör spendera sin pengar på saker som skapar värde.

Vi har kommit in i ett liv av konsumtion, det är det som det hela går ut på känns det som. Att vi hela tiden ska känna oss missnöjda, hela tiden ha de allra senaste, vi ska vara trendiga – vi köper status och tror att det ska skapa någon slags lyckokänsla” Säger Linda i podden.

Vänligen klicka på playknappen nedan för att lyssna, alternativt besök första bästa podd-app. Med det sagt önskar vi dig en trevlig lyssning!