2021-03-02

Shoppa Lagom-podden – Ekonomiguiden

I den här veckans avsnitt av Shoppa Lagom-podden välkomnar vi Anna Brännhult, en av medgrundarna till Ekonomiguiden. En samlingsplats för kvinnor att diskutera privatekonomi, sparande och karriär. Vi djupdyker i hur man skaffar sig ett ekonomiskt självförtroende och hur man på bästa sätt kommer igång med sitt sparande.

Ekonomiskt självförtroende och investeringar

I skrivande stund har Anna, tillsammans med kollegan Linnea Schmidt, samlat 80 000 kvinnliga ekonomi- och sparentusiaster under ett och samma tak med hjälp av deras diverse Facebook-grupper: Ekonomiguiden, investeringsguiden, karriärguiden och entreprenörsguiden. Allt med syfte att öka kunskapen kring dessa områden bland kvinnor. I Annas CV kan man även utläsa att hon, tillsammans med sin kollega, släppt två böcker som behandlar deras absoluta favoritämnen: privatekonomi och investeringar.

Med anledning av dagens gäst så kanske det inte kommer som någon överraskning att dagens avsnitt till stor del kommer handla om deras resa, sparande, investeringar och hur man uppnår ett ekonomiskt självförtroende.

”Pengar och ekonomi skapar mycket ångest hos folk, så ska det inte behöva vara tycker vi. Vi människor behöver få högre ekonomiskt självförtroende. Att känna sig trygg med sitt sparande, ekonomi och känna kontroll – det behöver inte vara raketforskning. Det är någonstans det vi vill försöka åstadkomma.”

Klicka på play-knappen nedan eller gå till närmsta podd-app i telefonen för att lyssna på avsnittet.