Varning för bedrägeriförsök – Just nu förekommer det att personer blir kontaktade av någon som felaktigt utger sig för att vara från Alektum Group eller Kronofogden, till exempel via telefon, mejl eller sms. Vi vill därför uppmärksamma dig på att vi aldrig ber de vi kontaktar att uppge vare sig Bank ID-lösenord eller kontonummer. Har du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök bör detta polisanmälas.

2021-06-08

Shoppa Lagom-podden – Denice Fallsdalen (Plånbokssmart)

Denna veckan har vi fått äran att stifta bekantskap med Denice Fallsdalen som driver såväl bloggen och Instagram-kontot med samma namn, Plånbokssmart.

Denice Fallsdalen är den studerande sjuksköterskan som på fritiden även inspirerar, guidar och hjälper människor att skapa ett smartare, mer ekonomiskt liv. Ett liv där konsumtionen är mer hållbar och miljöpåverkan minimeras. Sedan 6 år tillbaka driver hon alltså bloggen och Instagram-kontot Plånbokssmart. Så här väljer huvudpersonen själv att beskriva syftet bakom hennes arbete:

”Ett forum om att må bra i en ohållbar värld. Om att få tid, energi och pengar att räcka till det som ger livskvalitet. Det som är viktigt. Det som får oss att gå upp på morgonen. Det som gör oss bubbliga i magen. Att få pengarna att räcka till den livsstilen, samtidigt som vi gör så få klimatavtryck som möjligt är precis det som Plånbokssmart handlar om.”

Under samtalets gång så kommer vi bland annat att behandla ämnen så som hur man blir mer hållbar i sin konsumtion, hur man minskar sin miljömässiga påverkan, vad det innebär att ha en ”ekonomisk smart livsstil” och allt däremellan.

”Det är så lätt att tro att man måste köpa alla nya inredningsgrejer, alla nya kläder och att man måste resa överallt. Utan att egentligen stanna upp och fråga sig själv: Vad behöver jag? Bara genom att göra detta så tror jag att man har kommit jättelångt för en sundare ekonomi.” Säger Denice Fallsdalen, skapare av Plånbokssmart.

Vänligen klicka på play-knappen nedan för att lyssna, alternativt besök en podd-app som du tycker om. Vi önskar dig god lyssning!