Varning för bedrägeriförsök – Just nu förekommer det att personer blir kontaktade av någon som felaktigt utger sig för att vara från Alektum Group, till exempel via telefon, mejl eller sms. Vi vill därför uppmärksamma dig på att vi aldrig ber de vi kontaktar att uppge vare sig Bank ID-lösenord eller kontonummer. Har du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök bör detta polisanmälas.

2021-11-02

Shoppa Lagom-podden – Börspsykologi med Cristofer Andersson

I den här veckans utgåva av Shoppa Lagom-podden djupdyker vi börsens spännande värld, och i synnerhet psykologin bakom den. Till vår hjälp har vi ingen mindre än Cristofer Andersson.

Cristofer Anderson är gymnasieläraren som verkligen brinner för pedagogik och att lära ut kring komplexa saker och ämnen. Ett av dessa ämnen är börsen och i synnerhet psykologin bakom den. Ett intresse som har sett honom lansera inte mindre än 2 böcker kring ämnet. Vi är lyckligt lottade att ha fått en pratstund med honom.

Under samtalets gång behandlar vi bland annat börsen och dess grunder, vad börspsykologi innebär, hur FoMo påverkar oss, flockbeteende, hur börskriser uppkommer, 24-timmarsregeln, hur man undviker misstag samt tips kring hur man kommer igång.

”Pengar är inte allt här i livet, men med en trygg ekonomisk grund så kommer du också ha ett tryggt ben att stå på när du under livets gång ställs inför utmaningar – och det gör vi alla” säger Cristofer under samtalet.

För att lyssna ber vi dig klicka på play-knappen nedan, alternativt besöka första bästa podd-app. Vi önskar dig god lyssning!