Varning för bedrägeriförsök – Just nu förekommer det att personer blir kontaktade av någon som felaktigt utger sig för att vara från Alektum Group, till exempel via telefon, mejl eller sms. Vi vill därför uppmärksamma dig på att vi aldrig ber de vi kontaktar att uppge vare sig Bank ID-lösenord eller kontonummer. Har du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök bör detta polisanmälas.

2021-01-15

Så tar du dig igenom ”fattiga veckan” – 5 tips

Slutet av januari har under de senaste åren kommit att bli synonym med en tid då vi allt som oftast har det lite kämpigt rent ekonomiskt – av förklarliga skäl. Black Friday, julen och nyåret har tagit ut sin rätt på plånboken. I den här artikeln bjuder vi på tips kring hur du på bästa sätt tar dig igenom den ”fattiga veckan” som nu stundar.

Många bäckar små

Under en tid som denna så är det viktigt att påminna sig själv om att varje krona räknas. Det handlar om att upphöra med spontan-shoppandet och slösaktiga utgifter, istället är det dags att fokusera på det allra mest väsentliga så som hyra och mat.

Maten

Mat utgör, som vi alla vet, en stor och viktig del av vår privatekonomi. Med det sagt behöver du inte göra det dyrare än det behöver vara. Inför en vecka som denna så föreslår vi att du lägger fokus på att göra enklare, billigare och mindre ingrediens-täta rätter. Rätter som givetvis fungerar utmärkt till både matlådan och middagen.

Förslag på maträtter under fattiga veckan:

– Köttfärssås och Spaghetti
– Linssoppa
– Pastasallad
– Kikärtsgryta

Ett tips är att kolla in portionenundertian.se för mer inspiration.

Garaget och förrådet

Inför den stundande fattiga veckan så kanske det är på sin plats att ta sig en titt i ditt garage eller förråd. Med allra största sannolikhet har du föremål som står och samlar damm, föremål som kan göra bättre nytta hos en annan ägare. Vi föreslår därför att försöker sälja av saker som du inte behöver, på det sättet får du in lite extra, välbehövliga pengar som kan komma till bra nytta.

Fakturor och räkningar

Under tider som dessa så kan det ibland vara svårt att ha råd att betala räkningarna i tid, det är fullt mänskligt och kan hända vem som helst. Om du känner igen dig i detta så är det på sin plats att lyfta på luren. Helt enkelt, ta kontakt med dina olika leverantörer och berätta hur situationen ser ut. Förhoppningsvis har de förståelse och tillsammans kan ni hitta en lösning för hur du ska betala din räkning. Genom att göra detta så kanske du slipper massa tråkiga påminnelseavgifter.

Ge inte upp

Den kanske viktigaste och mest relevanta punkten av dem alla – ge inte upp. Vi förstår att det kan kännas motigt och stundtals lite tråkigt att leva lite mer ekonomiskt. Här är det viktigt att förstå syftet med ditt agerande, det handlar ju trots allt om din ekonomi och att skapa sig så bra förutsättningar som möjligt inför det kommande året.