Varning för bedrägeriförsök – Just nu förekommer det att personer blir kontaktade av någon som felaktigt utger sig för att vara från Alektum Group, till exempel via telefon, mejl eller sms. Vi vill därför uppmärksamma dig på att vi aldrig ber de vi kontaktar att uppge vare sig Bank ID-lösenord eller kontonummer. Har du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök bör detta polisanmälas.

2023-04-12

När livet plötsligt vänds upp och ner

Hur kan man vara ekonomiskt förberedd när livet händer? I dagens avsnitt av Pengapeppen får du träffa Sandra Karlsson – den ensamstående småbarnsmamman från Boden, som öppet och ärligt delar med sig av sitt eget liv för att vägleda och peppa andra människor till att ta tag i sin ekonomiska situation.

Ingen tror att det ska hända dem, men ibland finner man sig i en situation som förändrar både livet och ens ekonomiska förutsättningar. Sandra Karlsson vet mycket väl vad det innebär. För bara några år sedan gick hon igenom en skilsmässa och helt plötsligt var hon en ensamstående tvåbarnsmamma som stod inför en helt ny ekonomisk verklighet. Hur påverkas livet och hur prioriterar man sina utgifter när hushållets inkomst halveras? Och hur pratar man med barnen?

Sandras erfarenheter fick henne att förstå hur viktigt det är att både våga och kunna prata om sin ekonomi. Hon upplevde att det saknades en pedagogisk röst som kunde förklara ekonomi på ett lättsmält sätt. På sitt Instagramkonto ”Framtidsgurun” delar hon därför med sig dagligen av sina egna erfarenheter för att hjälpa människor till bättre ekonomiska beslut.

“Börja öva upp dina ekonomiska färdigheter ett litet steg i taget. Man kan inte vara bra på något man aldrig har gjort förut. Försök att balansen mellan att leva här och nu och att investera i framtiden.”

Följ med när Sandra berättar om sin inspirerande resa och delar med sig av sina bästa tips för att hantera livet och ekonomin när allt plötsligt vänds upp och ner.

Välkommen till ett nytt avsnitt av Pengapeppen! Klicka på play-knappen för att lyssna. Finns där poddar finns och på vår Youtubekanal.