2022-01-21

Konsten att ta dig ur skuldfällan – 5 tips

Här på Alektum Group pratar vi dagligen med människor som på ett eller annat sätt hamnat i skuldfällan. Det är något som kan hända precis vem som helst och något som är helt naturligt. För att förebygga risken att du hamnar där så har vi skrivit ned ett par tips.

1. Skapa dig en uppfattning om situationen

Om du upplever att din ekonomiska situation börjar rinna dig ur händerna så är det väldigt viktigt att försöka skaffa sig koll på nuläget. För att göra detta så föreslår vi att du börjar öppna dina kuvert och fakturor och snabbt skapar dig en bild kring vem eller vilka som du är skyldig pengar.

2. Ta kontakt

Många människor upplever ett obehag när de ska ta kontakt med inkassobolag eller liknande. Men tro oss när vi säger att det är ingenting att vara orolig för, vi finns här för att hjälpa till. Berätta om din situation, tillsammans kan ni hitta en lösning som förhoppningsvis passar båda parter.

3. Spendera enbart pengar på det mest nödvändiga

För att se till så att du inte gräver dig djupare i gropen så föreslår vi att du enbart spenderar pengar på det med nödvändiga. Med detta menas dina fasta kostnader så som mat- och boendekostnader.

4. Gör dig av med saker du inte behöver

Med allra största sannolikhet finns det människor är i behov av saker som står i ditt garage eller förråd och enbart samlar plats. Försök att bli av med dessa och få in lite välbehövda extrapengar.

5. Sätt igång

Detta är förmodligen det viktigaste tipset av dem alla: Sätt igång redan idag. På så sätt ökar du dina chanser att skapa dig ett liv fritt från ekonomisk oro och stress.