Varning för bedrägeriförsök – Just nu förekommer det att personer blir kontaktade av någon som felaktigt utger sig för att vara från Alektum Group, till exempel via telefon, mejl eller sms. Vi vill därför uppmärksamma dig på att vi aldrig ber de vi kontaktar att uppge vare sig Bank ID-lösenord eller kontonummer. Har du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök bör detta polisanmälas.

2023-02-07

En enklare vardag – Att som småbarnsförälder få livspusslet att gå ihop genom kreativitet och lek istället för mutor och konsumtion

Häng med när vi träffar Lisa Mannberg, aktuell med boken ”lek istället för köp”, och pratar om hur man som förälder genom enkla knep kan hantera en stressad vardag och skapa sunda ekonomiska vanor för sina barn.

Som småbarnsförälder kan det ibland kännas nästan omöjligt att få livspusslet att gå ihop. Vad gör man när kaoset och konflikterna ligger och lurar? Och hur kan man bemöta sina barn när de bara ska ha den där grejen som känns så onödig och dyr. Med bakgrund från pedagogik och drama började Lisa i ren desperation hitta på vardagslekar för att stimulera och motivera sina barn.

”Barn måste få prova, testa och experimentera för att lära sig. Genom veckopengen får de ta ansvar för sina egna val och sin egen ekonomi”

Lisas bästa tips:

  • Gör sparutmaningar med barnen och låt de vara med och prioritera vad ni ska / kan göra för det ni lyckas spara ihop
  • Låt barnen leka köppolis och utmana varandra i familjen
  • Köp begagnat och sälj av saker som inte längre används
  • Börja med veckopeng för att stimulera till ansvar och förståelse för pengars värde
  • Och kom ihåg att barn gör som du gör, inte som du säger

På torsdag hittar du första veckoutmaningen för hela familjen om hur man kan spara samtidigt som man har roligt på Pengepeppens instagram. 

Klicka på play-knappen nedan eller gå till närmsta podd-app i telefonen för att lyssna på ett avsnitt fullproppat med tankar runt föräldraskap, skaparglädje och det ekonomiska livspusslet som förälder.