Varning för bedrägeriförsök – Just nu förekommer det att personer blir kontaktade av någon som felaktigt utger sig för att vara från Alektum Group eller Kronofogden, till exempel via telefon, mejl eller sms. Vi vill därför uppmärksamma dig på att vi aldrig ber de vi kontaktar att uppge vare sig Bank ID-lösenord eller kontonummer. Har du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök bör detta polisanmälas.

2021-03-17

5 tips för att bli skuldfri

Att ta tag i sina ekonomiska problem är ofta förknippat med ångest, oro och en allmän ovilja. Men, om det är någonting vi lärt oss så är det vikten av att ta tag i problemen på en gång. Annars är det lätt att skulderna, så väl som ångesten blir ännu större. I denna artikel ger vi dig 5 tips som kan hjälpa dig att knyta upp de där ekonomiska knutarna!

1. Ta tag i problemen

Som med mycket här i livet så sker inte saker av sig självt. Det är upp till dig att ta tag i problemen och inse att saker behöver förändras. Börja med att lista ned alla dina skulder och vilken som har högst prio. Detta är det första och kanske allra viktigaste steget i din resa mot ett skuldfritt liv.

2. Vinka adjö till kredit

Japp, det har blivit dags att säga hej då till kreditkorten. I en sån här situation får ingenting handlas på kredit, av naturliga skäl. När du ändå är igång så föreslår vi att du försöker blir av med eventuella kreditskulder innan de hamnar hos inkasso eller kronofogden.

3. Lån

Detta kanske inte ens behöver sägas, men vi gör det ändå: Håll dig så långt borta från nya lån som möjligt. Nu handlar det om att bli kvitt med skulder, inte att skapa nya. Om något så föreslår vi att du slår ihop dina nuvarande lån till ett lån.

4. Ta kontakt

Om du har skulder hos ett, eller för den delen flera inkassobolag, så är det viktigt att du kontaktar dessa så snart du bara kan. Förklara din situation och att du behöver hjälp med att sätta upp en avbetalningsplan för dina skulder.

5. Skapa en budget och ge inte upp!

Den sista och kanske viktigaste punkten av alla i din resa mot ett skuldfritt liv – ge inte upp! Det är lätt att sticka huvudet i sanden när saker börjar kännas motigt. För att underlätta din vardag föreslår vi därför att du skapar dig en budget baserat på ditt ekonomiska läge – och håller dig till den. Med en budget får du en bättre ekonomisk överblick samtidigt som du har en tydlig plan för vart dina pengar ska gå.