2021-06-01

5 saker du kan avstå för plånbokens skull

Genom enkla medel och lite förändrade vanor så kan man spara mycket pengar. I den här artikeln tänkte vi ta en titt på 5 saker som du kan avstå för att möjliggöra just detta.

1. Abonnemang

Förmodligen sitter du på aktiva abonnemang för tjänster som du egentligen inte använder. Försök att sätta dig ned och gå igenom dessa för att få en tydligare bild kring vilka du med fördel kan säga upp.

2. Utelunchen

Under rådande omständigheter har det förvisso fallit sig naturligt att man äter förre uteluncher. Något som vi föreslår att du fortsätter med även efter att pandemin har släppt sitt grepp om oss och våra vanor. På det sättet kan du spara tusentals kronor varje månad.

3. Take away-kaffe

En relativt enkel punkt som många förbiser, genom att skippa take away-kaffet och istället ta med dig kaffe i en termos så kan du spara tusentals kronor varje år.

4. Gymkortet

Givetvis uppmuntrar vi dig till att träna, det är nyttigt för både kropp och själ. Träning behöver däremot inte vara särskilt kostsamt, i dagens läge finns det tusentals appar och instruktionsvideos som är gratis och som fungerar som ett utmärkt substitut till gymkortet.

5. Spontan-shopping

I dessa tider där många av oss arbetar hemifrån är det lätt att man finner sig själv surfandes på diverse e-handelsbutiker och spontanshoppar. Här gäller det att det hålla det lagom och fråga sig själv om det verkligen är någonting som du behöver. Genom att göra det så kommer din plånbok att tacka dig i det långa loppet.