Varning för bedrägeriförsök – Just nu förekommer det att personer blir kontaktade av någon som felaktigt utger sig för att vara från Alektum Group, till exempel via telefon, mejl eller sms. Vi vill därför uppmärksamma dig på att vi aldrig ber de vi kontaktar att uppge vare sig Bank ID-lösenord eller kontonummer. Har du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök bör detta polisanmälas.

2021-11-24

5 saker att tänka på inför Black Friday

Med endast några dagar kvar till Black Friday så vill vi passa på att ge dig lite matnyttiga tips som förhoppningsvis kommer hjälpa dig att hålla ekonomin i balans – under en dag då det är som allra svårast.

1. Låt dig inte luras

Under Black Friday kommer du säkerligen få erbjudanden som ”går ut inom 2 minuter” eller ”bara 1 kvar”. Erbjudanden som är ämnade att stressa dig som konsument. Försök att inte låta detta lura dig, det är ett vanligt knep bland online-butiker för att skynda på köpprocessen och få dig att agera i stress.

2. Gör en inköpslista

För att minimera risken för spontanköp för pengar som du egentligen kanske inte har så föreslår vi att du redan i förväg skapar dig en inköpslista som du sedan utgår från. Skriv ner priserna redan nu för att få en bättre överblick på hur bra den där Black-Friday-dealen verkligen är.

3. Betala direkt

Det är lätt att frestas av att välja att betala för din produkt ”senare”. Här föreslår vi dock att du betalar på direkten, eftersom man aldrig vet hur din ekonomiska situation kommer att se ut om 2 veckor när fakturorna börjar komma in.

4. Tänk efter, före

En punkt som egentligen går hand i hand med inköpslistan, men som fortfarande är väldigt viktigt. Fråga dig själv om det verkligen är någonting som du behöver innan du köper första bästa produkt. Ett bra tips är att sova på saken, allting blir så mycket enklare då.

5. Håll det lagom

Sist men inte minst är det viktigt att poängtera vikten av att hålla din shopping lagom, på en nivå som passar både dig och din ekonomiska situation.