Varning för bedrägeriförsök – Just nu förekommer det att personer blir kontaktade av någon som felaktigt utger sig för att vara från Alektum Group, till exempel via telefon, mejl eller sms. Vi vill därför uppmärksamma dig på att vi aldrig ber de vi kontaktar att uppge vare sig Bank ID-lösenord eller kontonummer. Har du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök bör detta polisanmälas.

2021-12-13

4 tips – Så håller du dig ekonomisk i jul

Julen, med allt vad det innebär, kan ibland kosta lite mer än man till en början trott. I den här artikeln går vi igenom 4 tips som hjälper dig att hålla dig ekonomiskt balanserad under jul.

1. Få koll på läget

Ett bra verktyg för att få en tydlig överblick kring status på din ekonomi är att använda sig av en budget. Genom att göra detta så förstår du ganska snabbt vilket ekonomiskt utrymme du har att arbeta med under julen, samt vad du behöver bortprioritera för att ha råd.

2. Dra av plåstret

Det lönar sig sällan att dra ut på saker och ting, julhandeln är inget undantag. Det är lika bra att försöka sätta fart med en gång och få det gjort. Att handla i stress ökar nämligen risken för spontanköp som kan bli kostsamma i längden, och som gör att din budget spricker.

3. Jämför priser

Om det är någon som lärt oss vikten av att göra sin research så är det Anna från Pricerunner när hon intervjuades i Shoppa Lagom-podden. Innan du köper första bästa alternativ du ser så föreslår vi att du går ut på nätet och jämför priser för att hitta bästa möjliga erbjudande. På detta sätt slipper du spendera mer pengar än du faktiskt behöver.

4. Betala direkt

Vi som människor är bekväma, det ligger i vår natur. Här vill vi dock tipsa om att inte bli allt för bekväm i din shopping. Med anledning av detta så föreslår vi att du betalar för alla de produkter du köper på direkten. Annars är risken stor att du inte kommer att ha råd att betala fakturorna när de sedan börjar trilla in. Precis som med den andra punkten, dra av plåstret på en gång.

Genom att följa dessa tips så kommer du ta dig igenom julhandeln med plånboken i behåll. Lycka till där ute!