2021-12-27

4 tips för att hålla dina nyårslöften

Snart är det dags för nyårsafton, en tid då många av oss sätter våra nyårslöften. Är du en av dem? I den här artikeln förklarar vi hur du lyckas hålla dina löften, även på lång sikt.

1. Gör löftet konkret

När man lovar sig själv någonting så är det viktigt att vara konkret mot sig själv. Om ditt nyårslöfte är att börja spara pengar föreslår vi att du redan nu öppnar upp ett sparkonto. Annars blir det lätt tomma ord, ord som riskerar att bli svårare att uppfylla.

2. Spalta ned dina delmål

När det kommer till nyårslöften så handlar det i grund och botten att se det som ett projekt, ett långsiktigt sådant. I alla lyckade projekt så finns det delmål, därför föreslår vi att du sätter ett konkret delmål för ditt sparande. Hur mycket ska du sparat vid midsommar?

3. Hitta en med samma ambitioner

För att ge dig själv en bättre chans till att lyckas så föreslår vi att du inte gör det här på egen hand. Försök att hitta en kompis eller familjemedlem som vill vara med dig på resan. På det sättet kan ni stötta och peppa varandra hela tiden.

4. Var inte för hård mot dig själv

Under ett sånt här projekt (vilket det faktiskt är), med ganska så stora förändringar när det kommer till dina vanor, så gäller det att inte vara för hård mot sig själv. Om du skulle råka ta ett snedsteg någon månad så är det givetvis helt okej. Viktigt är bara att du försöker komma igång igen så snabbt som möjligt.