Kundservice

Hur kan vi hjälpa till? Här kan du få svar på dina frågor och funderingar. Om du inte hittar det du söker så är du såklart välkommen att kontakta oss!

 • Jag vill betala. Hur gör jag?

  Vi vill göra det enkelt för dig, därför erbjuder vi olika typer av betalsätt – som exempelvis Swish, kort eller bankgiro. Betalningsuppgifterna hittar du i det brev som vi skickat till dig eller genom att logga in på Mina sidor. Kontakta oss gärna om du har frågor så hjälper vi dig!

 • Har ni Swish?

  Självklart! Med Swish betalar du både snabbt och enkelt och din betalning registreras hos oss direkt. Kontakta gärna oss eller logga in på Mina sidor för instruktioner om hur du går tillväga.

 • Varför har jag fått ett inkassokrav?

  Om du inte betalar en faktura senast vid förfallodatumet, kan företaget du är skyldig pengar lämna över skulden till ett inkassoföretag. På det kravbrev som du fått skickat till dig står det angivet vem du är skyldig pengar och för vad.

 • Jag har fått ett inkassokrav av er, har jag en ”prick” nu?

  Ett inkassokrav innebär inte att du har fått en betalningsanmärkning, eller ”prick”. Inkasso innebär att en person (eller ett företag) har ett skuldkrav på en annan person (eller ett företag). Inkassobolaget företräder den part som inte har fått betalt i tid och ser till att skulden betalas. Om du varken betalar eller bestrider ett inkassokrav kan ärendet gå vidare till Kronofogden.

 • Jag betalade fakturan innan inkassokravet kom. Måste jag ändå betala inkassokostnaden?

  Hör gärna av dig till oss så kan vi tillsammans ta en titt på ditt ärende och se hur status ser ut.

 • Kan jag dela upp betalningen? Jag kan inte betala just nu, vad ska jag göra?

  Om du inte har råd att betala din skuld just nu, är det viktigt att du kontaktar oss så snart som möjligt så kan vi tillsammans se om vi kan hitta en lösning.

Viktig information för dig som har fått en betalningsuppmaning från Alektum Group

Vid varje tillfälle vi skickar ut en betalningsuppmaning står Alektum Group som avsändare – inget annat. Samma sak gäller för betalningsmottagaren som står angiven, den är alltid Alektum Group. Var noggrann och kontrollera att informationen som anges är rätt. Skulle du känna minsta misstanke om att det är ett bedrägeriförsök, vänligen kontakta oss så tittar vi på ärendet och guidar dig i rätt riktning.

Kontakta oss

Enklast är att kontakta oss genom att logga in på Mina Sidor, där du även kan hantera ditt ärende.

Gäller ditt ärende en skuld avseende:

Lån 031 730 6320
Faktura från E-handel: 031 730 63 90
Telefonabonnemang 031 730 6305
Tidningsprenumeration 031 730 6310
Parkering 031 730 6310
Hyra/avgift 031 730 7620

Öppettider

Måndag – Fredag: 08:00-16:30
Dag före röd dag samt den 23:e december: 08:00-13:00
Röda dagar samt Julafton, Nyårsafton och Midsommarafton har vi stängt.

Vi vill gärna veta vad du tycker och hur du upplever kontakten med oss. För att dela med dig av dina synpunkter, vänligen kontakta oss på info@alektumgroup.se eller läs mer här.

Email: info@alektumgroup.se
Tel: 031 730 6075