Nyckeln till tillväxten är i huvudsak stor efterfrågan inom två av företagets finansiella tjänster, portföljköp och inkasso. Ett flertal nya kunder tillkom som till exempel Tre, Payex, Folkefinans och Feratum och Alektum Groups investeringar i skuldportföljer har ökat i stadig takt under året.Under året lyckades även företaget expandera sin affärsverksamhet internationellt i samband med att finanstillstånd i Norge och Nederländerna beviljats.

- Det är fantastiskt roligt att se tillbaka på 2017. Vår affär handlar om att hjälpa andra företag till tillväxt genom finansiella lösningar och rådgivning. Att vi själva är i så stark expansion är ett kvitto på att vi med framgång har gjort skillnad för våra kunder och partners, vilket känns otroligt roligt, säger Mats Augurell, vd för Alektum Group.

Fokus på E-handel och digitaliseringen

Visionen för 2018 är att fortsätta i samma tillväxttakt och expandera verksamheten internationellt. Det innebär till exempel att erbjudandet kommer anpassas till E-handel och den digitala transformation som nu sker.

- Digitaliseringen innebär konsekvenser för företag. Transaktionsmetoder och konsumtionsmönster är i ständig förändring. Vi ser att våra erbjudande inom finansiella lösningar efterfrågas allt mer av företag som är verksamma inom retail och E-handel, säger Mats Augurell.