2020-11-19

Swish eller kort? Hur vill dina kunder betala?

Vi ser det som en självklarhet att dina kunder ska kunna betala på det sätt de vill, oavsett om det är via mobilen eller på ett mer traditionellt vis. Vi erbjuder därför betallösningar som tex. Swish, Kivra, kortbetalning och direktöverföring. På så sätt säkerställer vi en effektiv, snabb och användarvänlig återbetalning.

Genom AI kan vi erbjuda en individanpassad kommunikation och betallösningar som ger en:

  • Ökad lösningsgrad
  • Bättre kundupplevelser
  • Färre kreditförluster

Hur AI möjliggör skräddarsydda betalningslösningar

På Alektum Group vill göra både våra kunder och de skuldsattas liv enklare. Att hjälpa människor bibehålla balanserad privatekonomi är en del, en annan är att säkerställa en friktionslös, datadriven och personaliserad resa mot ett skuldfritt liv. I grund och botten vill vi göra det enkelt för människor att göra rätt för sig – en skuld i taget.

De flesta stora inkassobolagen använder sig av en traditionell, statisk process för varje ärende. En metod som varken tar hänsyn till vilken typ av skuld det är, eller den skuldsattes situation, vilket kan skapa en onödigt lång och ineffektiv process. På Alektum Group jobbar vi annorlunda.

Vi har valt ett modernare tillvägagångssätt, något som rimmar med våra kärnvärden och vår kultur – vi väljer att se personen bakom skulden och försöka sätta oss in i deras situation. En situation som vi alla vet, skiljer sig åt från person till person. När andra greppar efter utdaterade, generaliserande processer så förlitar vi oss istället på teknik, data och i synnerhet vårt högteknologiska AI-system. Ett tillvägagångssätt som säkerställer en enklare och mer användarvänlig upplevelse för både våra och era kunder.

Rätt åtgärd – vid rätt tidpunkt

Vi ser det som en självklarhet att låta våra smarta algoritmer och AI vara med i varje steg av vår inkassoprocess. Genom att analysera den skuldsattes betalningsförmåga, vilken typ av skuld det är och en rad andra parametrar så kan vi utfärda rätt åtgärd – vid rätt tidpunkt. En process som används i alla vår 16 marknader och som leder till kortare ledtider och ett snabbare betalningsflöde. Precis som det ska vara.

Genom att använda en datadriven modell så kan vi hjälpa varje gäldenär på ett unikt och individualiserat sätt. Detta genom att kommunicera med dem på deras villkor, hitta lämpliga betalningsmetoder, samla in skulden i snabbare takt och i synnerhet – skydda våra kunders varumärke och deras kundrelationer.

I slutändan är det hela rätt enkelt egentligen. Vi anser att vi som inkassobolag har en viktig roll i det nuvarande landskapet – därför vill vi göra det så enkelt som möjligt för människor att betala och hedra sina åtaganden, i synnerhet under en tid som denna. Att erbjuda människor möjligheten att bli skuldfria genom våra mobila betalningslösningar är bara en liten del av det hela. Vi har större ambitioner än så. Vi vill förändra inkassobranschen, förflytta det in i framtiden. Vår AI-lösning möjliggör just detta. En skräddarsydd och individanpassad skuldresa för varje person – varje gång.

Vill du veta mer om våra lösningar? Klicka här!