2020-05-19

Peter Sjunnesson ny styrelseordförande i Alektum Group

Med lång och gedigen erfarenhet från FinTech- och inkassobranschen, tar Peter Sjunnesson över stafettpinnen som styrelseordförande i inkassobolaget Alektum Group. Han efterträder delägaren Tommy Gustavsson, som fortsätter som styrelseledamot.

Peter är tidigare VD för Intrum och Lindorff. Han är idag ordförande i Billogram och Hemma bolån och har tidigare varit ordförande i Klarna och styrelseledamot i bland annat Qliro Group, Lindorff och Dibs.

Tommy Gustavsson, son till grundaren Gösta Gustafsson, har under sina år som ordförande varit drivkraften bakom en strategisk och expansiv förändringsresa. Hans fokus har varit på långsiktig utveckling och lönsamhetstillväxt.

”Jag är övertygad om att Peters insikter och gedigna branscherfarenhet kommer bli en stor tillgång för vår fortsatta expansion. Vår ambition är att tillsammans med ledningen fortsätta stärka Alektum Groups position som den självklara inkassopartnern för både nya och existerande kunder. Vi i familjen önskar Peter varmt välkommen till bolaget, och ser fram emot att börja arbeta tillsammans med honom”, säger Tommy Gustafsson.

”Det känns oerhört spännande att nu bli en del av Alektum Group, ett bolag jag har följt under många år såväl som konkurrent och som kund. Bolagets kärna och grundvärderingar stämmer mycket väl med mina egna, och det är därför extra kul att delta på resan mot en spännande framtid”, säger Peter Sjunnesson i en kommentar.

Peter Sjunnesson

För mer information

Tommy Gustafsson, delägare och styrelsemedlem, tommy.gustafsson@alektumgroup.com, 070 884 11 83

Moa Tyborn, marknads- och kommunikationsdirektör Alektum Group, moa.tyborn@alektumgroup.com, 073 922 23 46