2020-03-06

D-Congress – En Dag Som Gick i Hållbarhetens Tecken

Igår gick den årliga upplagan av D-congress av stapeln i Göteborg, en mässa som Alektum Group varit en frekvent besökare av, i år var inget undantag. Temat, dagen till ära, var Purpose Driven Commerce. Ett ämne som är lika relevant som det är viktigt – oavsett vilken bransch man verkar i.

Alektum Group på D-Congress

De senaste åren har mars kommit att bli synonymt med D-Congress för oss här på Alektum Group. Det är ett event som ligger oss varmt om hjärtat och som läggs in i kalendern redan på nyårsdagen. Kort och gott kan eventet beskrivas som en dag då  hela den svenska digitala handeln samlas under ett och samma tak för att lyssna på inspirerande talare, byta erfarenheter och få nya insikter.

Om eventet ligger oss varmt om hjärtat i allmänhet, så gör temat det i synnerhet. Socialt ansvarstagande, CSR och hållbarhetsfrågor har alltid varit och kommer fortsatt alltid att vara någonting som vi inte tummar på. Gårdagen gav oss möjligheten att prata med våra branschkollegor, partners och kunder kring just detta.

Shoppa Lagom och ansvarsfull kreditgivning

De som besökte vår monter fick möjligheten att stifta bekantskap med vårt initiativ Shoppa Lagom – ett initiativ där vi drar vårt strå till hållbarhetsstacken. Genom att inspirera, informera och engagera människor kring privatekonomisk hållbarhet hoppas vi minska överskuldsättningen i samhället. Även om Shoppa Lagom är i sin linda så är det något vi verkligen tror på och aktivt arbetar med varje dag. Därför var det också extra roligt att få höra alla glada tillrop och se engagemanget kring initiativet och vad vi försöker åstadkomma.

Vid sidan om Shoppa Lagom fick vi även möjlighet att diskutera hur vi ser på ansvarsfull kreditgivning borta vid Alektum Group-montern. Ett ämne som aldrig varit så relevant som nu i takt med att kreditbetalningarna ökar samtidigt som ett nytt lagförslag för E-handlarna lagts på bordet. För oss handlar ansvarsfull kreditgivning om att säkerställa att alla människor har möjlighet att bibehålla ekonomisk balans, samtidigt som företag får betalt för sina tjänster. Därför hjälper vi våra kunder att fatta kloka beslut när det kommer till bedömningar av betalningsförmåga. Ämnet ger ju givetvis upphov till en del diskussioner och det är alltid lika spännande att höra hur branschen ser på saken.

Tack D-Congress och alla Alektum Group-nyfikna

Slutligen vill vi passa på att tacka D-Congress för en, i sedvanlig ordning, lyckad mässa där vi tar med oss massvis av nya lärdomar och spännande insikter kring hur ett hållbart förhållningssätt kan skapa affärsmässiga fördelar. Vi vill även rikta ett stort tack till alla som kom och besökte vår monter och visade nyfikenhet för Alektum Group och vårt arbete – vi ses nästa år!