2020-09-08

Alektum Group lanserar Shoppa Lagom-podden

Under förra årets Almedalsvecka så lanserade vi vårt initiativ Shoppa Lagom. Sedan dess har vi vidareutvecklat konceptet och kontinuerligt arbetat med att få ut vårt budskap. Nu tar vi initiativet till nästa nivå, plockar fram micken och lanserar Shoppa Lagom-podden. Första avsnittet släpps idag och gästas av Shoka Åhrman.

Shoppa Lagom framför micken

Genom initiativet Shoppa Lagom vill vi minska överskuldsättningen i samhället. Vi anser nämligen att vi som inkassobolag har en viktig roll att fylla i det nya landskapet. Ett landskap där allt fler hamnar i skuldfällan som en produkt av att de shoppar för pengar de inte har.

Fram tills nu har detta arbete bedrivits genom hemsidan shoppalagom.se där vi kontinuerligt skapat innehåll kring hur man får bättre koll på sin ekonomi. För att hitta fler vägar att inspirera till en balanserad privatekonomi lanserar vi nu en podcast med samma namn.

I Shoppa Lagom-podden låter vi relevanta och intressanta profiler komma till tals kring det, åtminstone enligt oss, absolut roligaste som finns: Pengar, sparande, shopping och konsten att hitta sitt ekonomiska lagom. Vi hoppas att människor kommer se på podden som en kompis, en inspiratör och någon att vända dig till för lagom många tips och råd kring sin ekonomi.

Produktionen kommer ledas av Linda Larsson som också driver podden ”Göteborgspodden”. Moa Tyborn, kommunikations- och marknadsdirektör på Alektum Group är förväntansfull.

”Efter att vi fått så positiv respons kring initiativet så kände vi att det var dags att ta nästa steg, då kändes en podd som det naturliga valet. På det här sättet hoppas vi nå ut till ännu fler människor med vårt budskap och förhoppningsvis kan vi inspirera en och annan till att hitta sitt lagom – så att de kan leva som de vill, och ha råd med det!”

Premiäravsnittet – Shoka Åhrman

Första avsnittet släpps idag där poddar finns. I premiäravsnittet gästas vi av Shoka Åhrman, författaren bakom succéböcker som ”Medveten ekonomi – en vardag med guldkant” och ”Så blir du rik i den digitala ekonomin”.

Under avsnittet använder Shoka begrepp så som ”Fomo”, ”Nudging”, ”Psykonomi” och ”Lattematik” för att påvisa och förklara hur vi människor agerar och tänker när det kommer till konsumtion och sparande. Ett agerande som inte alltid är helt rationellt, menar Shoka.

Lyssna på podden för att lära dig mer om detta och mycket därtill. Klicka på play-knappen nedan eller gå till närmsta podd-app i telefonen.