Mina Sidor

Betala av din skuld via Mina Sidor

Om du har en skuld till oss och vill betala av den eller skapa en avbetalningsplan kan du använda vår portal. På Mina Sidor kan du få hjälp att planera en budget, betala av på din skuld och hålla dina kontaktuppgifter uppdaterade.

Logga in på Mina Sidor

Frågor? Kontakta oss

Hör gärna av dig till oss på Alektum Group om du har frågor eller behöver råd och hjälp kring ditt ärende. Även om du på Mina Sidor kan sköta dina betalningar snabbt och enkelt på egen hand, så finns vi alltid här för att svara på dina frågor.

Klagomål

Om du har synpunkter på vår hantering kan du också använda Mina Sidor för att skicka in ett klagomål till oss.

Hur gör du om du fått ett kravbrev?

I den här filmen får du veta mer om vad du bör göra om du fått ett kravbrev.

När ett inkassobolag tar över din faktura skickar de ett kravbrev till dig. Där står vem du är skyldig pengar, för vad, hur mycket och när du måste betala. Det finns också uppgifter om vem du kan vända dig till. När din faktura går till inkasso tillkommer en avgift på 180 kronor. Om du betalar allt inom åtta dagar är saken ur världen.

Om du inte kan betala är det viktigt att du kontaktar din handläggare. Han eller hon kan hjälpa dig att ta fram en betalningsplan som passar din ekonomi. Du kan också ta fram en betalningsplan själv, till exempel på Mina Sidor. Det är viktigt att du följer planen och håller ditt löfte. Om du får oförutsedda utgifter och inte kan följa din betalningsplan för tillfället, meddela det direkt.

De flesta betalar sin skuld till inkassobolaget, men om du inte betalar eller hör av dig kan inkassobolaget lämna din skuld till Kronofogden.