Kreditbedrägerier och identitetsstöld har blivit allt vanligare i Sverige. Varje år kapas tusentals personers identiteter och antalet anmälningar fortsätter att öka.

För dig som har blivit utsatt för kreditbedrägeri eller identitetsstöld erbjuder vårt kreditupplysningsbolag, Decidas Info AB, en spärr som förhindrar att ytterligare kreditupplysningar görs på ditt personnummer.

Hur gör jag för att spärra mitt personnummer för kreditupplysning?

  • Anmäl händelsen till polisen på telefon 114 14.
  • Ring till Decidas kundtjänst på telefon 031-730 67 00 på kontorstid, måndag-fredag 08.00-16.00 (lunchstängt 11.30-13.00).
  • Vid samtalstillfället med kundtjänst spärras din kreditupplysning temporärt i 14 dagar.
  • Inom dessa 14 dagar skickar du en kopia på din polisanmälan ihop med ett personligt brev till Decidas via brev, epost eller fax. Du kan även använda dig av den färdiga blanketten "Spärra kreditupplysning".
  • När brevet/blanketten och din kopia på polisanmälan når oss på Decidas Info AB förlänger vi din spärr till 5 år.

Anvisningar för personligt brev

I ditt personliga brev skriver du "Jag vill härmed spärra min kreditupplysning i era register" följt av dina personliga uppgifter (förnamn, efternamn, personnummer, adress och telefonnummer).

Ange din e-postadress om du vill få en bekräftelse på att din förlängning är genomförd.

Skicka till:
Decidas Info AB
Box 11415, 404 29 Göteborg

Vill du häva spärren på din kreditupplysning?

Du kan när som helst häva spärren på din kreditupplysning

Men för att genomföra en hävning behöver Decidas Info AB en skriftlig begäran från dig med din underskrift samt en kopia på polisanmälan via ett brev på posten. Det finns en blankett som du snabbt och enkelt kan fylla i och skicka in. Den hittar du till höger.

Skicka till:
Decidas Info AB
Box 11415, 404 29 Göteborg