Bedrägerispärren är ett samarbete mellan fem olika kreditupplysningsföretag, vilket innebär att du som är utsatt för bedrägeri endast behöver ringa ett samtal för att spärra din kreditupplysning hos alla de fem anslutna kreditupplysningsföretagen:

  • Bisnode AB
  • Creditsafe i Sverige AB
  • Alektum Risk Optimisation AB (bifirma Decidas Info)
  • Syna AB
  • UC AB

Så här fungerar det

Ring till något av de fem angivna kreditupplysningsföretagen och spärra din kreditupplysning. Alektum Risk Optimisation når du på telefonnummer: 031-730 67 00.

Vi spärrar din kreditupplysning i 14 dagar och inom en timme spärras din kreditupplysning även hos övriga anslutna kreditupplysningsföretag.

Inom 14 dagar från din kontakt med oss behöver du skicka in en kopia på polisanmälan av bedrägeriet, samt att du fyller i och skickar med blanketten "spärra kreditupplysning". När vi har fått din polisanmälan och din blankett, förlänger vi din bedrägerispärr till att gälla under fem år, både hos Alektum Risk Optimisation (bifirma Decidas Info) och hos övriga angivna kreditupplysningsföretag.

Har du spärrat din kreditupplysning hos Alektum Risk Optimisation (bifirma Decidas Info) ska du skicka din polisanmälan och din blankett till:

Alektum Risk Optimisation (bifirma Decidas Info)
Utredningen
Box 11415
404 29 Göteborg

Tjänsten är kostnadsfri.

Vill du häva spärren på din kreditupplysning?

Du kan när som helst häva spärren på din kreditupplysning, men för att genomföra en hävning måste vi få en skriftlig begäran från dig med din underskrift samt en kopia på polisanmälan via ett brev på posten. Använd blanketten "häva spärr av kreditupplysning" som du snabbt och enkelt kan fylla i och skicka in till oss.

Blanketten skickar du till:

Alektum Risk Optimisation (bifirma Decidas Info)
Box 11415
404 29 Göteborg