Inkasso

Låt inte uteblivna betalningar påverka likviditeten

Att betalningar uteblir är dessvärre oundvikligt, något som i längden kan leda till likviditetsproblem och hämna er tillväxt. Att inte ta de korrekta åtgärderna i rätt tid minskar dessutom sannolikheten att få full betalning.

Genom att låta oss ta hand om era inkassoärenden kan ni minska era kreditförluster – både idag och imorgon. Vi har lång erfarenhet och insikt i betalningsmönster och skräddarsyr därför våra lösningar för att passa både era och era kunders behov. Att låta en neutral tredje part ta hand om inkassoprocessen kan dessutom skydda ert varumärke. Genom vår inkassoprocess kan färre ärenden skickas till Kronofogdemyndigheten, ett förhållningssätt som alla parter vinner på.

En innovativ partner

Genom vår innovativa AI-lösning kan vi få en överblick på era kunders betalningsvanor och ekonomiska status – allt för att besluta om den bästa vägen framåt. Vi utför alltid dynamiska åtgärder baserat på den givna individen, detta för att era kunder ska kunna betala tillbaka sin skuld så snabbt som möjligt, men också för att säkerställa att ni bibehåller en god relation till er kund.

Internationell inkassohantering – Lokalkännedom

Vi finns där era kunder finns. Vi har lokala kontor, gränsöverskridande lösningar och samma system i 16 europeiska länder – alla med inkasso som specialitet. Detta innebär att vi med enkelhet kan navigera på olika språk, kulturer och regelverk. Det betyder också att ni alltid har ett team med lokal kännedom där ni är, redo att bemöta frågor som rör era internationella ärenden.

Smidiga digitala tjänster

Genom våra digitala tjänster får ni en bättre överblick och kan bevaka er kravhantering, genom att följa upp påminnelser och följa inkassoärenden.

”Vi har valt Alektum Group som inkassobolag dels för att de har kapacitet att hantera stora volymer, men också för att vi tillsammans vill utmana branschen på ett litet annorlunda sätt. Resultatet av detta är ökad kundnöjdhet, minskad churn och reducerade kreditförluster.”

Solomon Seyoum, Manager Customer Finance hos Tre Sverige

Har du frågor om inkasso? Kontakta oss för rådgiving.