Om Oss

Vi tar hand om dina affärer. Med varsamhet.

Från ögonblicket vi vaknar är vår verklighet, våra framgångar och vår framtid beroende av styrkan hos en enda sak: våra förhållanden. Vi är alla beroende av dem. Även affärsförhållanden. Och hemligheten? Tillit. En värdering som är djupt rotad i Alektum Group. Vi är övertygade om att inkassobranschen har en viktig roll i dagens samhälle. Vi hjälper människor i en tuff situation samtidigt som vi hjälper företag att få betalt.

Vår erfarenhet av att hantera alla typer av intressenter i en organisations ekosystem gör att vi förstår alla de olika perspektiv, stressfaktorer och behov som uppstår vid varje länk i en värdekedja. Det gör att vi kan hitta den bästa lösningen för alla. Det kräver också förståelse. Samma storlek passar inte alla. Det krävs skräddarsydda lösningar för att skapa affärsfördelar.

Vi hittar lösningar som frigör värde, utnyttjar lokala kunskaper på alla internationella marknader, och levererar vårt omfattande erbjudande från en enda kontaktpunkt genom att förenkla det svåra från början till slut.

14 länder. 1 system.

Vi finns på 14 marknader runt om i Europa, så vi kan hjälpa dig oavsett vart din kund befinner sig. Och med ett system och en kontaktperson för alla länder kan vi förenkla dina cross-border affärer.

Kontakta oss
”Vår affär handlar om att hjälpa andra företag till tillväxt genom finansiella lösningar och rådgivning. Det som skiljer oss från våra konkurrenter är att vi ser på konsumentens framtida betalningsförmåga. Vi dömer ingen på förhand, och vi arbetar hårt mot överskuldsättningen i samhället.”

Linus Singelman, VD Alektum Group

Pengapeppen

I vårt nästintill kontantlösa samhälle blir pengar och dess värde mer eller mindre ett abstrakt begrepp, och desto svårare för föräldrar att förklara och för barn att förstå. Genom Pengapeppen vill vi lägga grunden för att morgondagens vuxna ska kunna kliva ut i vuxenlivet med goda, sunda och hållbara tankar kring ekonomi, tankar som minimerar risken för att de ska hamna i en obalanserad privatekonomisk situation.

Du hittar pengapeppen på webben eller på Instagram

Läs mer om vårt CSR arbete >

Shoppa Lagom

Betalningsanmärkningarna på grund av obetalda skulder ökar och på Alektum Group är vi dagligen i kontakt med människor som av olika anledningar har halkat efter med sina fakturor. Vi ser konsekvenserna av att allt fler förköper sig. Det vill säga, köper saker som de kanske egentligen inte har råd med. Vi ser att många hamnar i en ohållbar situation. Men vi vet också att de allra flesta vill göra rätt för sig.

Genom initiativet Shoppa Lagom vill vi inspirera till en hållbar konsumtion – en privatekonomisk balans – och därigenom motverka överskuldsättningen i samhället.

Läs mer om vårt CSR arbete >

Alektum Group Koncern

Alektum Group har funnits sedan 1992 då vi startade som ett renodlat inkassoföretag. I dag bedriver vi verksamhet i 14 europeiska länder, har över 700 anställda och omsätter 2 miljarder kronor. För att läsa mer, besök alektumgroup.com

Besök alektumgroup.com

Jobba hos oss

Vi drivs av en vilja att hjälpa företag växa och nå sin fulla potential på ett hållbart sätt. Det samma gäller för våra medarbetare.

Läs mer