Vi fungerar som er externa kreditavdelning med mål att minska både kreditförluster och administration. Istället för att lägga tid på att skicka fakturor, påminnelser och bevaka betalningar kan ni fokusera på er kärnverksamhet att på att göra nya affärer. Vi är till er tjänst alla dagar om året och ser till att kapitalet snurrar som det ska.

Så här fungerar fakturabelåning

Istället för att skicka faktura till kund och vänta 30 dagar på att få betalt sänder ni fakturan till oss. Skickas fakturan på förmiddagen har du pengarna på ert konto redan samma dag.

Dag 1

Fakturan skapas och skickas till oss och här börjar vårt uppdrag.

Dag 1-2

Vi kreditprövar din kund. Fakturan förses med överlåtelsetext, printas, kuverteras och distribueras till kunden. Utbetalning sker till ditt konto.

Dag 30

Fakturan förfaller till betalning. Vi hanterar betalningar från dina kunder.

Dag 36

Vid utebliven betalning skickas en betalningspåminnelse till kunden.

Dag 44

Vid obetald påminnelse skickas ett inkassokrav.

Dag 55

Vi kontaktar din kund för en betalningsuppgörelse. Efter avstämning med dig förbereder vi för eventuell rättslig åtgärd.

Dag 365

Fakturan läggs för s.k. efterbevakning där preskription, solvens och utmätning hos Kronofogden bevakas.

Sälj era fakturor - inte er kundrelation

Välj affärspartner med omsorg. För er trygghet finns Alektum Groups grundläggande, unika perspektiv: vår ambition är att du som kund ska få dina pengar tillbaka men samtidigt behålla din kundrelation. Våra rutiner och noggranna processer vid fakturabelåning har tydligt fokus: ni ska ha en god relation till berörda kunder även i fortsättningen.